Budapest az elmúlt év során jelentős előrelépést ért el a dugók csökkentése terén

Budapest Közlekedés

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, a város közlekedési helyzetét értékelve bejelentette, hogy Budapest az európai nagyvárosok közül a legkevésbé torlódó helyek egyike lett az elmúlt év során. A főpolgármester Facebook-oldalán közzétett üzenetében kifejtette, hogy az adatok egy független navigációs cég adatai alapján mutatják, hogy Budapesten csökkentek a torlódások, miközben számos más európai városban nőtt a dugók mértéke.

Az európai nagyvárosok közül – Béccsel holtversenyben – Budapesten csökkentek leginkább a torlódások az előző évhez képest. Budapesten ez most már egy évről évre zajló tendencia, miközben a vizsgált városok többségében nőtt a dugók mértéke. Mindezt nem mi, hanem egy független navigációs cég állítja valós adatok alapján

– írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az adatok alapján egyértelműen látszik, hogy a város közlekedési helyzete javul, és ennek hátterében a megfelelő közösségi közlekedési alternatívák felkínálása áll. A cél az, hogy az embereknek ne kelljen mindig autóval közlekedniük, hanem hogy megfizethető és kényelmes tömegközlekedési lehetőségeket biztosítsanak számukra.

Természetesen egy nagyvárosban sosem szűnnek meg teljesen a torlódások, de most már jól látszik, hogy a dugók csökkentésének a módja a megfelelő alternatíva felkínálása. Mi ezen az úton megyünk tovább

– tette hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester szavai arra utalnak, hogy Budapest városvezetése elkötelezett a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a fenntartható közlekedési megoldások előmozdítása mellett, hogy továbbra is javuljon a város közlekedési helyzete és csökkenjenek a torlódások.

Az adatok alapján tehát Budapest az elmúlt év során jelentős előrelépést ért el a torlódások csökkentésében, és a városvezetés ígérete szerint továbbra is azon fog dolgozni, hogy a budapestieknek megfelelő és hatékony közlekedési lehetőségeik legyenek a mindennapi életben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük