Tegye fel kérdéseit Újpesttel kapcsolatban egyenesen polgármesternek – jön a közmeghallgatás!

közélet politika Újpest

Az Újpesti Napló november 8-i számában jelent meg egy lap alján a Hirdetmény, miszerint Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testület 2018. december 13-án 14 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (Budapest, IV. ker. István út 14. II. emelet).

A Hirdetmény kiemeli, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat szerint:

  • a feltett kérdés olyan, a helyi közügyeket érintő körülményre, hibára vagy hiányosságra irányulhat, melynek orvoslása, megszüntetése vagy megoldása az Önkormányzat, illetve a helyi közösségek érdekeit szolgálja. A kérdést feltevő felhívhatja a figyelmet olyan magatartásra és tényre is, amely jogszabályba ütközik, sérti vagy veszélyezteti az Önkormányzat, illetve a helyi közösségek jogait, érdekeit.
  • a Közmeghallgatáson tett javaslat valamely a helyi közügyeket érintő hasznos társadalmi, gazdasági, kulturális, igazgatási vagy egyéb cél elérésére irányuló kezdeményezést foglalhat magában.

Nagyon fontos, hogy a kérdéseket előre le kell adni: ez azt jelenti, hogy a kérdéseknek 2018. december 6-án 16 óráig – írásban a jegyző részére kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest, IV. ker. István út 15.), illetve ügyfélfogadási időben a Jegyzői Titkárságon (Budapest, IV. ker., István út 14.).

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük