Nagy Dávid megint mellényúlt, ezúttal az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. tette helyre

közélet

Az Magyar Kétfarkú Kutya Párt újpesti polgármesteri címre pályázó pártigazgatója ezúttal az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. ingatlanértékesítési eljárását próbálta támadni, ám a korábbi politikai melléfogások után most súlyos szakmai pofonba szaladt bele. A csapkodó, ráadásul utólag teljesen alaptalannak bizonyuló vádaskodásra a társaság egy tényeken alapuló közleményben reagált.

„Az UV Zrt. teljes mértékben a hatályos törvények betartása mellett, törvényes keretek között írt ki pályázatot több alkalommal is az elmúlt 2 évben az Anonymus u. 1-9. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésére. Valótlan Nagy Dávid azon állítása, hogy az önkormányzat nem akarja „normális piaci áron értékesíteni az ingatlanokat, inkább eldugja az UV Zrt. honlapján”, hiszen az UV Zrt. a közismert ingatlan.com oldalon is meghirdette az ingatlanokat. Ezért nyilván valótlan az a kérdés formájában megfogalmazott állítása is, hogy „Miért nem lehet felrakni a hirdetést az ingalan.com-ra? Kinek fájna?” hiszen az UV Zrt. az ingatlan.com oldalon is hirdette az ingatlant. Megjegyezzük, hogy maga Nagy Dávid ismerte el egy Facebook kommentjében, hogy a pályázat törvényes volt. Az ingatlan.com-ra feltett hirdetésben minden releváns információ rendelkezésre állt az érdeklődők számára, több helyen hozzáférhető volt. Ugyanakkor az is tény, hogy egy rehabilitálandó tömb jellemzően ingatlan fejlesztők érdeklődését kelthetik fel” – áll a társaság közleményében.

A Kutyapárt jelöltje, Nagy Dávidnak azzal is vádolta az UV Zrt. pályázatát, hogy előre lejátszott és már a kezdetén tudják, ki lesz a vevő. Azonban ez sem felel meg a valóságnak, ugyanis az eljárás ajánlat hiányában eredménytelenül zárult.

„Korábban azt feltételeztük, hogy Nagy Dávid, mint az Újpesti Önkormányzat korábbi köztisztviselője munkája során legalább a legalapvetőbb ismereteket elsajátította társaságunk törvényes működésével kapcsolatban. Azonban sajnálattal vesszük tudomásul, hogy ez nem sikerült számára. Ha a jószándékú érdeklődés vezérelte volna ebben a témában, állításait megelőzően kérdéseivel megkereshette volna társaságunkat akár személyesen is, ahelyett, hogy politikai kampánya keretében politikai haszonszerzés céljából valótlanságokat és feltételezéseket terjesszen. – fejeződik be a közlemény.

Az elmúlt hetek alapján összességében elmondható, hogy a Kutyapárt pártigazgatója páros lábbal akarta rárúgni az ajtót az újpesti közéletre, ám inkább visszapattant arról.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük