Fejlesztik az Újpesti Szakrendelőt 2019-től

egészség közélet

Még 2018. július 25-én jelent meg a Magyar Közlöny 118. számában az 1336/2018 (VII.25.) Kormány határozat, melynek pontos címe: a fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztésének az Egészséges Budapest Program keretében történő további megvalósításával kapcsolatos feladatokról.

Ha végiglapozzuk magát a határozatot, akkor az 1. mellékletében majdnem az elején a 2. pontban megtalálható, hogy bizony a 2019-2021 közötti projektszakaszban az Újpesti Szakrendelővel kapcsolatban is feladatokat határoztak meg. A fejlesztés rövid szakmai tartalma szerint az összeget a Szakrendelő épületgépészeti felújítására, orvostechnikai eszközök és bútorzat cseréjére, valamint energetikai korszerűsítésre fordíthatja a létesítmény. Az összeg sem kevés, amit elnyert így a Rendelőintézet, hiszen ha összeadjuk a forrásokat, akkor pontosan 834.065.144 forintot kapunk. Az összeg csaknem 5%-át a fenntartó Önkormányzatnak kell biztosítani fejlesztési forrásként, ez a Határozat értelmében 48.894.511 forint. A maradék részt a Magyar Kormány biztosítja, melynek összege: 785.170.633 forint. A döntésből az is kiolvasható, hogy a rendelkezésre bocsátott állami forrásokat 3 év alatt kell úgymond elkölteni, a legtöbb beruházás 2020-ra van datálva a rendelkezésre álló információk szerint.

Szerettük volna megtudni a fenntartó Önkormányzattól, valamint az Újpesti Szakrendelő ügyvezető igazgatójától, hogy pontosan mikor kezdődnek a beszerzések, mikorra várható, hogy befejeződik az egész projekt, valamint azt, hogy milyen eszközöket kívánnak beszerezni, azonban sem Wintermantel Zsolt polgármester, sem Dr. Kupper András nem válaszolt cikkünk megjelenéséig. Azt viszont észrevettük ma reggel, hogy Varju László (DK) parlamenti képviselő is kérdéseket fogalmazott meg az SZTK-val kapcsolatban. Természetesen ha bármelyik érintett válaszol nekünk a témában, azonnal frissítjük a cikket.

 

Kép: panadea.com

Címke:

1 thoughts on “Fejlesztik az Újpesti Szakrendelőt 2019-től

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük