150 személyes honvédségi repülővel utazott Orbán Szlovéniába

Kormány közélet

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta atávirati irodát Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén. Orbán Viktor és Robert Golob megállapította azt is, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli – ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő az internetes adatok alapján közölte, Orbán és Szijjártó egy 150 személyes honvédségi Airbus 319-es repülővel utazott a szlovéniai városba. Maribor a határtól 80 kilométerre, Budapesttől 350 kilométerre található. Hadházy Ákos úgy vélte, az út polgári autóval három és fél óra, villogóval kevesebb lett volna. Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy miért volt szükség a repülőgépes utazásra, de csupán annyit írt: „meg tudja erősíteni”, hogy Orbán és Szijjártó valóban repülőgépre ült az utazás kedvéért.

A magyar miniszterelnök egyébként november végén szintén inkább repült egy hasonlóan közeli útjára. Orbánt ugyanis a honvédség egyik repülője szállította Budapestről a 260 kilométerre lévő Kassára, a V4 csúcstalálkozóra. Havasi akkor a 24.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy a V4-ek többi vezetője is repülővel utazott.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük