Holnaptól vehetik át az újpestiek a LED-izzókat

Újpest

Ahogy az Újpesti Hírmondó korábban már megírta, december 5. és 16. között osztja az önkormányzat a LED-izzókat. Az izzókat az Újpesti Piac első emeltén kialakított osztóponton lehet átvenni két héten keresztül a készlet erejéig, hétfőn 8 és 18 óra között, keddtől péntekig pedig 8 és 16 óra között – olvasható Újpest Önkormányzata weboldalán is.

Összesen 42 ezer darab energiatakarékos LED-izzót biztosít az önkormányzat az újpestiek számára (újpesti lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyeknek). Az átvételhez mindenkinek magával kell hoznia a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, melyet az átvételkor be kell mutatni. Az izzókat helyesen kitöltött meghatalmazással más helyett is át lehet venni – olvasható a közleményben.

A LED-fényforrások használatával a hagyományos villanykörtékhez képest – azonos fényerőség és komfortérzet mellett – a világítási költségek akár 40 százalékkal is csökkenthetőek, továbbá átlagos élettartamuk 30-50 ezer óra között van, ami sokszorosa az izzószálas, halogén vagy kompakt fénycsöves technológiáknak, ezért megéri őket használni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük