Varju László: A kormány nem veszi komolyan az egészségügyi válsághelyzetet

egészség politika Újpest

Reggel számoltunk be róla, hogy alig szánna többet a kormány jövőre az egészségügyre: áttörést senki ne várjon 2020-ban, csupán 150 milliárd forinttal jut több a területre, mely feltehetőleg az óriási lyukak betömésére lesz elegendő.

Megkerestük viszont Újpest országgyűlési képviselőjét, Varju Lászlót (Demokratikus Koalíció), aki nem mellesleg az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, hogy mondja el véleményét a Népszava által kiszivárogtatott számokkal kapcsolatban. Varju telefonon azt mondta, hogy ez ugyan még csak tervezet és kiszivárgott információ, az „azonban első szempillantásra is látszik, hogy a kormány nem veszi komolyan az egészségügyi válsághelyzetet.”

Hozzátette, hogy ma Magyarországon nincs elég gyermekorvos, betöltetlen háziorvosi praxisok állnak hosszú ideje üresen az ország számos pontján (összesen 636 db 2019.05.01-i állapot szerint), osztályokat kell bezárni – akár átmenetileg is – az orvoshiány miatt. Súlyos gond továbbá, hogy statisztika szerint naponta három ápoló és két orvos hagyja el hazánkat. Összességében tehát elmondható, hogy nagy a baj az egészségügyben, és a fideszes kormányzat semmit sem tesz annak érdekében, hogy a napról-napra romló statisztikákat javítsa.

Megkérdeztük az újpesti Árpád Kórházzal kapcsolatban is, amire azt mondta, hogy „Újpestnek kórház kell!Nincs alku, az alkuk korszaka lezárult – mondta el lapunknak. A fideszes kormány a fideszes városvezetés politikai támogatásával bezárta az újpesti kórházat, ha tenni akart volna érte valamit, már rég megtehette volna. Megvolt hozzá mindene, ami kell, csupán a szándék hiányzik – tette hozzá a DK alelnöke.

Borítókép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük