Újfajta oltást kísérleteztek ki az influenza ellen

egészség

A Moderna közzétette egy késői szakaszban lévő vizsgálat eredményeit: eszerint új, mRNS alapú influenza elleni vakcinája erősebb immunválaszt váltott ki az influenzavírus mind a négy törzse ellen, mint a hagyományos influenza elleni oltás

A Moderna influenza elleni vakcinájának hatékonyságát minden korcsoportban – beleértve az időseket is – bizonyították, és a vállalat szerint biztonságosnak bizonyult. A Moderna azt is közölte, hogy egy párhuzamosan végzett vizsgálat során az oltása egyenértékűnek vagy jobbnak bizonyult a Sanofi nagy dózisú influenza elleni vakcinájával.

A Moderna ezeket az adatokat felhasználhatja arra, hogy az év végéig kérelmezze influenza elleni oltásának gyorsított engedélyezését az Egyesült Államokban. A vakcinát valószínűleg a 2024/2025-ös szezonban dobják piacra – írja a Reuters beszámolója.

A Moderna azt is bejelentette, hogy csökkenti a COVID-19 vakcina gyártását – amelynek fejlesztett változatát a héten hagyták jóvá az amerikai szabályozó hatóságok -, hogy igazodjon a járvány utáni alacsonyabb kereslethez.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük