Újabb 11 magyar áldozata van a koronavírusnak

egészség koronavírus

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A kormányzati tájékoztatás szerint a betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A rehabilitációs és krónikus betegágyak átmeneti felszámolása miatt küldtek haza egy 72 éves férfit április 21-én az orosházi kórházból. A beteg 12 órával később meghalt. Az Index cikke szerint a férfinél három éve Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, egészségi állapota ugyan folyamatosan romlott, de képes volt egyedül enni és kikelni az ágyból. Április 11-én azonban agyi infarktust kapott és bal oldalára teljesen lebénult. Mentővel az Orosházi Kórház sürgősségi osztályára vitték, majd a neurológiai osztályra került.

Az élettársa kétnaponta hívta a kórházat, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy „párja infúziót és véralvadásgátlót is kap, de állapota változatlan.” Április 20-án már a kórházból hívták a nőt azzal, hogy a férfit nem tudják a rehabilitációs osztályra átvinni, mert ki kell üríteni, ezért hazaküldik. A nő a lapnak azt mondta, úgy tájékoztatták, a párját maga is tudja majd gondozni.

A férfi alig 12 órája volt otthon, amikor rosszul lett és meghalt. Az élettársa azt mondta az Indexnek, hogy a párját hazaküldték meghalni.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük