Bezártak a konditermek, így most rengetegen vásárolnak otthoni edzésre való gépeket

egészség koronavírus

Sokszorosára nőtt a kereslet az otthon használható sporteszközök iránt, amióta az emberek kijárási korlátozásra készültek: a legtöbben súlyzót és pingpongasztalt keresnek. A hirtelen megugrott forgalom mellett nagy munka kell, hogy a rendeléseket időben teljesítsék, és van, amikor a külföldről érkező áruk logisztikája okoz nehézséget.

Kinek mit jelent a pánikvásárlás – van, aki lisztet és vécépapírt halmozott fel egy esetleges kijárási tilalomra készülve, és van, aki pingpongasztalból, görgőből, vagy épp jógamatracból tárazott be. A sportkellékeket árusító boltok webshopjában látványosan nagy volt a forgalom az elmúlt hetekben, az áruk között keresgélve egyértelműen lehetett látni, hogy hamar elfogynak az otthoni sportoláshoz szükséges termékek.

A helyzetre ráerősített a teljes bizonytalanság is. Péntek reggelig csak találgatni lehetett, hogy mikor lesz kijárási tilalom vagy korlátozás, és hogy ha lesz, akkor az miként érinti a sportolást. Most már tudjuk a választ: csak korlátozást vezettek be, és az egyéni sportolás szabad marad, vagyis egy futásra nyugodtan elmehet bárki, ha közben távol marad másoktól. Viszont amíg ezt nem lehetett tudni, sokan már felkészültek a legrosszabbra, hogy egyáltalán nem lenne szabad a szabadban sportolni. Arról nem is beszélve, hogy akik sűrűbben lakott környéken élnek, azoknak nincs esélye úgy kimenni a szabadba edzeni, hogy tartsák a többi embertől a távolságot.

Kézi súlyzók és fitneszgépek

Azt a legnagyobb magyarországi sportkelléküzletek is megerősítették, hogy nagyot ugrott a forgalom. Kiss Ramóna, a Hervis marketingvezetője azt írta kérdésünkre: március 5-e óta, amikor hivatalosan is megjelent a koronavírus Magyarországon, a cég webáruházának forgalma jelentősen növekedett az egy évvel korábbihoz képest. A webshopban lehet házhozszállítást vagy áruházi átvételt is kérni, ám mostanában az áruházak rövidített nyitvatartási ideje, illetve az önkéntes otthonmaradás miatt nagyobb arányban kérik a házhozszállítást. Sőt, a Decathlonnál már csak ez maradt: a lánc pénteken bejelentette, hogy „további intézkedésig” zárva lesznek üzleteik.

Jól látszik a rendelések összetételén az is, hogy milyen sportolásra készülnek az emberek. A Decathlonnál nagyjából háromszorosára nőtt a kereslet az otthon használható sporteszközök iránt, a kézi súlyzóktól a futópadokon át a pingpongasztalokig. A Hervisnél az egy évvel korábbival összehasonlítva a legnagyobb változás az, hogy kézi súlyzókra, kettlebell súlyokra, különböző fitneszgépekre, illetve pingpongasztalokra van a legnagyobb kereslet. De jelentősen növekedett az érdeklődés a melegítőruházat iránt is.

Forrás és fotó: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük