Tréleres autólopások elkövetői ellen emeltek vádat

bíróság Budapest rendőrség

Vádat emelt az ügyészség két autótolvajjal és három autóbontással foglalkozó férfival szemben: előbbiek autószállító járművel tizenkét elhagyatott vagy műszaki hibás személygépkocsit loptak el Budapestről és más városokból 2020 februárja és májusa között, utóbbiak pedig megvásárolták azokat, hogy alkatrészként értékesítsék a darabokat – közölte a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Azt írták, hogy a vádlottak közül két 43 éves férfi egy harmadik társukkal – akivel szemben külön eljárás folyik – legkésőbb 2020 elején megállapodott abban, hogy Budapesten és más településeken, utcán vagy parkolókban álló, lezártan hagyott gépkocsikat tulajdonítanak el. A vádhatóság szerint több lopásban mind a hárman közreműködtek, a többi esetben azonban csak az egyik vádlott és a harmadik társ vett részt.

A lopásokhoz autószállító trélert használtak, a kiszemelt gépkocsikat rendszerint az éjszakai órákban lopták el. Együtt mentek a helyszínre, ahol a járműveket feltörték, majd a kormányzárat eltörték, hogy az autókat fel tudják tolni a trélerre. A járműveket ezután bontókba szállították, ahol azokat a bűntársaik – tudva, hogy az autók lopottak – megvásárolták, hogy alkatrészként értékesítsék. A legtöbb jármű pár százezer forint értékű volt, de akadt olyan autó is, amelyik több mint kétmillió forintot ért – tették hozzá.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az ügyben öt emberrel – köztük a két autótolvajjal és három autóbontással foglalkozó férfival – szemben emelt vádat, utóbbiak esetében pénzmosás, illetve orgazdaság bűntette miatt. A kerületi ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, valamint az egyik pénzmosó esetében végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A harmadik autótolvajjal szemben külön eljárás folyik – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük