Megint meghosszabbította a kormány a bevándorlás miatti válsághelyzetet

közélet politika

Újabb fél év hosszabbítás.

„A kormány fél évvel ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, mert az illegális migráció továbbra is fenyegeti Magyarországot” – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ sajtóközleményében.

Hozzáteszik: „A tömeges bevándorlás 2015 óta folyamatosan sújtja Európát, a legaktívabb továbbra is a magyar határt is érintő balkáni útvonal”. Szerintük a határkerítés nélkül az elmúlt kilenc évben már millió jutottak volna be az országba.

Azt is leírják, hogy a „nemzetközi embercsempész-hálózatok folyamatosan szállítják a magyar határhoz a migránsokat. Tavaly 270 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar hatóságok, amely a korábbi évhez képest több mint kétszeres emelkedést jelent.  A déli határmentén jelenleg is migránsok ezrei gyülekeznek, gyakran tanúsítanak erőszakos, illetve agresszív magatartást  a határt védő rendőrökkel és határvadászokkal”.

Szerintük azért kellett ismét meghosszabbítani a 2016 óta fennálló válsághelyzetet, mert „annak ellenére, hogy már több nyugati-európai országban is egyértelműen érezhetőek a tömeges bevándorlás okozta biztonsági és kulturális problémák, a brüsszeli bevándorláspárti politikában nincs érdemi változás, a bevándorláspártiak továbbra is migránsok befogadását és szétosztását erőltetik. Magyarországnak tehát továbbra is magának kell gondoskodnia az ország védelméről”.

Hozzáteszik: „az elmúlt napokban a kormány szigorította a magyar-ukrán határ védelmét is, miután a háborús menekülthelyzetet kijátszva afrikai és közép-ázsiai  illegális migránsok ott is nagy számban megjelentek”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük