Kezdődik a kampány Budapesten is

Budapest

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, közösségi oldalán keresztül jelentette be, hogy szombattól hivatalosan is megkezdődik az ajánlásgyűjtés és a kampány a következő választási ciklusra. Karácsony büszkeségét fejezte ki a város vezetésében végzett munkájára, amely szerinte nem csak Budapest, de egész Magyarország javát szolgálja.

A főpolgármester posztjában kiemelte, hogy a főváros ma szabadabb, zöldebb és szolidárisabb, mint korábban. Számos környezetvédelmi és infrastrukturális fejlesztés történt az elmúlt években, többek között jelentős számú faültetés, régi buszok, trolibuszok és villamosok cseréje. Karácsony úgy véli, hogy ezek a lépések hozzájárultak Budapest fenntarthatóságának növeléséhez.

A főpolgármester arra is büszke, hogy a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Merlin Színház felújításával törlesztették a város húszéves adósságát. Emellett egy CT és MR programot említett, amely életeket mentett meg. Karácsony hangsúlyozta, hogy a kormányzati akadályok ellenére sikerült jelentős uniós forrásokat szerezniük, melyekből a következő években további fejlesztéseket terveznek megvalósítani Budapesten, mintegy 300 milliárd forint értékben.

A poszt végén Karácsony arra kér minden budapesti polgárt, hogy támogassák ajánlásukkal a folytatáshoz. A főpolgármester szerint Budapest „köztársaság” státusza nem azt jelenti, hogy ki akarna válni Magyarországból, hanem hogy példát mutasson a szolgálat és a szabadság értékeiből. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a várost ne engedjék vissza a Fidesz kezébe, utalva arra, hogy a politikai küzdelem tovább folytatódik.

Karácsony Gergely tehát újra megmérettetésre készül, és bizakodva tekint a jövőbe, remélve, hogy Budapest lakói ismét őt támogatják majd a következő választási ciklusban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük