Karácsony: Amit ma az egészségügyi dolgozók tesznek, nem lehet kellően megköszönni

Budapest egészség koronavírus közélet

A főpolgármester szerint, ahogy tavasszal, a járvány első hulláma alatt, úgy most is elismeréssel és tisztelettel kell fordulnunk az egészségügyben dolgozók felé. „Ha akkor megérdemelt volt a figyelem, most egyenesen kötelező” – fogalmaz Karácsony Facebook-bejegyzésében.

Továbbra is minden este fehér fénybe öltözik az egészségügyi dolgozók tiszteletére a Lánchíd. A főváros ezzel a szimbolikus gesztussal nemcsak köszönetét szeretné kifejezni, de Karácsony Gergely azt is reméli, hogy a fehér fény mindenki emlékeztet majd arra, hogy könnyítsen az egészségügyben dolgozók munkáján.

Hiszen amit ma, a drámai sebességgel terjedő és gyilkos járvány idején az orvosok, ápolók és az egészségügyben dolgozó minden honfitársunk mindannyiunkért tesznek, azt nem lehet kellően megköszönni. Fontos, hogy ne hagyjuk magukra őket, éppen most ne, amikor életük talán legnagyobb kihívásával kell megbirkózniuk” – fogalmaz a főpolgármester. Karácsony ezért arra kér mindenkit: tartsák be a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat.

Forrás: ATV

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük