Javában zajlik az újpesti zöldterületek kaszálása

Újpest

Az Újpesti Városgondnokság tájékoztatása szerint az idei kaszálási szezon második fordulója zajlik jelenleg az Újpest területén. A munkálatok két helyszínen, két különböző csapat által történnek, melyek a város különböző zöldterületein végzik a fűnyírást.

Az egyik csapat a tegnapi napon az Újpesti Levendulapark, Sporttelep utca és Ugró Gyula sor vonalában végezte a munkálatokat, és a káposztásmegyeri területeken folytatják tovább a tevékenységeiket. A másik brigád a Pozsonyi lakótelepről indult és a Városkapu, Szabadság tér irányába halad.

A nagyobb parkokban és zöldterületeken speciális kaszálékgyűjtős munkagépekkel történik a fűnyírás, amelyek a levágott növényi anyagot közvetlenül egy tartályba gyűjtik. A fűkaszálás után a brigádok összegyűjtik a vágási nyesedéket is, ezzel csökkentve az egérárpa toklászainak kisállatokra veszélyes maradványait a területeken.

A Városgondnokság hangsúlyozza, hogy a kaszálási munkálatok célja a közterületek esztétikus és biztonságos állapotának fenntartása, valamint a helyi flóra és fauna védelme. Az újpesti lakosok és látogatók így tisztább, rendezettebb környezetben élvezhetik a város zöldövezeteit.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük