10 ezer gyermek táboroztatása: Itt vannak a részletek

Budapest oktatás önkormányzat Újpest

Itt már írtunk róla, hogy a Fővárosi Önkormányzat 10 ezer budapesti gyermek táborozását támogatja fejenként 10 ezer forinttal. Most már kiderültek a részletek is.

A főváros ötnapos táborozáshoz biztosít kedvezményes lehetőséget. 

Sport-, művészeti-, személyiség-, és készségfejlesztő, érzékenyítő, prevenciós, tehetséggondozó és felzárkóztató programok és foglalkozások szervezésének nyári napközis formában történő lebonyolításához kívánunk támogatást nyújtani – írják. Azon budapesti intézmények és szervezetek, vállalkozások részére, amelyek (legfeljebb 35.000 Ft/fő/5 nap részvételi díjú) táborában budapesti gyermekek kedvezménnyel vehetnek részt, a kedvezmény erejéig, de legfeljebb gyermekenként 10 000 Ft/fő támogatást biztosítanak a szülők terheinek csökkentése érdekében (a szülők által történt befizetést pénzügyi bizonylattal igazolni szükséges majd).

Ha egy gyermek után már igénybe vettek ilyen támogatást, akkor másik táborban már csak a támogatás fennmaradó összege vehető igénybe, de összesen nem haladhatja meg az egy gyermek után járó 10.000 Ft-ot. 

A hozzájárulás olyan gyermek után vehető igénybe, aki 14. életévét 2020. augusztus 31. napjáig nem töltötte be, és Budapesten állandó lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik. 

A táborok szervezése és lebonyolítása során a szervező a hatályos járványügyi szabályok betartásáról gondoskodni köteles. A programban támogatott partnerként vehet részt bármely olyan – napközis táboroztatásban tapasztalattal rendelkező – budapesti székhelyű vagy telephelyű intézmény, szervezet, vagy egyéni vállalkozó, aki a 2020. évre a táborozási tevékenységét az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala járási (fővárosi kerületi) népegészségügyi intézeténél igazoltan bejelentette. 

A táborszervezők jelentkezését a taborozas@budapest.hu e-mail címre várják, bővebb információ hivatali időben a +36-1/606-0750 telefonszámon adnak. A támogatás 2020. július 6. és 2020. augusztus 31. napja között megrendezett táborok esetében vehető igénybe.

A támogatási összeg elszámolásának feltétele támogatási kérelemként az alábbiak benyújtása legkésőbb 2020. szeptember 15. napjáig: 

1. Az 1. számú melléklet szerinti adatlap és mellékletei kitöltve, aláírva (Átláthatósági és adatkezelési nyilatkozat)

2. A táborszervező személyét, budapesti székhelyét/telephelyét igazoló irat,3.a táboroztatás bejelentését igazoló irat másolata,4.a szülői befizetésről kiállított számla és/vagy visszafizetési számla másolata,5.a szülő által aláírt 2. számú melléklet szerinti nyilatkozat eredeti példánya. A benyújtást követően

a Mozaik Gazdasági Szervezet ellenőrzi a szükséges adatlap és mellékletek meglétét, hiányos támogatási kérelem esetén egy alkalommal, 10 napos határidő tűzésével hiánypótlásra hívja fel a táborszervezőt.

A hiánypótlás nem teljesítése, határidőn túli, vagy hiányos teljesítése esetén a táborszervező a támogatásra nem jogosult. 

A Mozaik Gazdasági Szervezet a benyújtott mellékletek alapján ellenőrzi, hogy a táborszervező megfelel-e a jelen felhívásban foglalt követelményeknek. A kérelem elutasítása esetén a táborszervező panaszával a Mozaik Gazdasági Szervezet felügyeleti szervéhez, Budapest Főváros Önkormányzata Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelés és Szociálpolitikai Főosztályához fordulhat (1052 Budapest, Városház u. 9-11., e-mail: taborozasi.tamogatas@budapest.hu

Részletek és mellékletek itt.

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük