Elfogták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottját

Budapest rendőrség

Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert – közölte a rendőrség.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit is elfogták később, mint kiderül, ő volt, aki épp a 18. születésnapját ünnepelte.

Azt egyelőre vizsgálja a rendőrség, hogy a verekedés miért tört ki. Annyit lehet tudni, hogy két független, budapesti társaságról van szó. A két csapat tagjai nem ismerték egymást, más-más okokból tartózkodtak a helyszínen, ad hoc jellegű konfliktusról van szó. 

A verekedésben tízen vettek részt, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is, főleg kábítószerrel visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekben.

A résztvevők 16 és 23 év közötti férfiak. Mint kiderült, a letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A két férfi ugyanis tudta, hogy az elkövetőnél kés van, méghozzá onnan, hogy pár órával korábban tőlük került hozzá, de minden különös cél nélkül. A rendőrség tájékoztatása szerint a hasonló társaságokban nem szokatlan, hogy késeket cserélgetnek egymás között.

A nyomozás adatai szerint a helyszínen tartózkodott három lány is, az ő szerepük kimerült abban, hogy megpróbálták szétválasztani az ellentáborokat. Jelenleg a nyomozók a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján próbálják kideríteni, kinek mi volt a szerepe a verekedésben.

Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője, aki a tájékoztatót tartotta, végül kijelentette: már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

Péntek hajnalban verekedéshez riasztották a rendőröket az V. kerületi Deák térre. A kiérkező rendőrök két, úttesten fekvő embert találtak, akiknek olyan súlyos szúrt sérüléseik voltak, hogy a helyszínen az életüket vesztették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, majd bejelentették, hogy elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Korábbi adatok szerint két társaság verekedett össze. Az esettel kapcsolatban a járőrök hat embert állítottak elő az V. kerületi Rendőrkapitányságra, akiknek az elszámoltatását megkezdték.

Forrás: Index, police.hu
Fotó: olvasói fotó, Index
és police.hu

Címke:

2 thoughts on “Elfogták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottját

  1. Ekkor embertelenség esetén részemről támogatnám a halálbüntetés visszaállítását. a 18 éves elkövető enyhe büntetést fog kapni, szabadulása után ujból fog gyilkiollni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük