Új park várja a kirándulókat a Normafán

Budapest környezet

Egy 4400 négyzetméteres területről van szó, a lebontott Olimpia szálló helyén alakították ki.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken átadta az egykori Hotel Olimpia helyén kialakított 4400 négyzetméteres Eötvös Loránd parkot a Normafánál. Gulyás szerint ezzel egy újabb fontos fejlesztés valósulhatott meg a Normafán. „Az a polgári világ, amelyet sokan áhítozunk, itt a XII. kerületben megmaradt” – mondta.

A park kialakítása a Normafa fejlesztésének csak egyik állomása, ugyanis évek óta központi költségvetésből támogatottan, az önkormányzat hozzájárulásával és az önkormányzat által megtervezett módon zajlik a terület teljes megújítása – mondta Gulyás az átadón.

Úgy fogalmazott, hogy az „az ésszerűtlen megoldásokat, amelyek a parkolót tették a legszebb helyre”, sikerült megszüntetni és olyan egy zöldterületek jöttek létre, amelyek fontosságára éppen az elmúlt időszak hívta fel a figyelmet – utalt a miniszter a koronavírus-járványra.

Gulyás szerint a másfél hónapig tartó kijárási korlátozások időszakában sokan áhítoztak arról, hogy a zöldbe mehessenek, és sokan keresték fel emiatt a Normafát. „Ebből látszott, hogyha Budapesten valamit fejleszteni kell, akkor azok a zöldterületek” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Pokorni Zoltán, a kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy szükségessé vált az 1970-ben átadott, az Ybl Miklós-díjas építész, Farkasdy Zoltán által tervezett egykori hotel lebontása, mivel azt részben vasbeton-szerkezete miatt átalakítani nem lehetett.

Pokorni Zoltán azt is említette, hogy a többféle fejlesztési terv közül az valósult meg, amelyet a lakók kértek. – Nincs parkoló, sportpálya az ablakuk alatt, a játszóteret a kisebb gyerekekre tervezték, a szökőkút és a padok az itt élő, nagyrészt idős emberek kényelmét és nyugalmát szolgálja – mondta. A területen 700 cserjét, és 50 fát ültettek, valamint tartós murvasétányt alakítottak ki.

Az átadón mások mellett részt vett Vágó István, a Demokratikus Koalíció XII. kerületi önkormányzati képviselője is, akivel Gulyás kezet fogott, de a járvány miatt csak a könyökük összeérintésével tették ezt (a fotón).

Forrás: MTI, hvg.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük