Karácsony Gergely: Ne a beruházó döntse el, mi épül Rákosrendezőn, hanem Budapest és a kormány

Budapest

Először Budapest és a kormány döntsön arról, hogy mi épülhet Rákosrendezőn, utána nemzetközi pályázaton dőljön el, ki lehet az építő – mondta Karácsony Gergely az RTL Híradónak, a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházással kapcsolatban.

A főpolgármester arra reagált, hogy a kormány dubaji ingatlanfejlesztőkkel építettné be a területet. Karácsony szerint mindenképpen érdemes hasznosítani a területet, de először a kormánynak Budapest vezetésével együtt el kell döntenie, hogy milyen fejlesztéseket akar oda. „Amivel nem értünk egyet az az, hogy előbb megvan a beruházó, és utána kitaláljuk, hogy mit épít. Szerintünk fordítva kellene csinálni” – mondta.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy először a közérdekű beruházásoknak kell meglenniük, utána lehet kitalálni, hogy ott milyen városrészt szeretnének. „Egy nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton kell találni ehhez beruházót, akár lehet arab, akár európai, akár magyar” – fogalmazott. Karácsony megismételte, hogy ő nem egy zsúfolt, felhőkarcolókkal teli városrészt alakítana ki Rákosrendezőn.

Gulyás Gergely a beruházással kapcsolatban azt mondta a legutóbbi kormányinfón, hogy annak tartalmáról megállapodásnak kell születnie. „Egy nemzetközi szerződés ennek a megállapodásnak csak a kereteit tartalmazza. Az egyik oldalán a befektető azon szándékát, hogy mintegy 5 milliárd dollár értékben befektet Magyarországon, magyar részről pedig azokat a vállalásokat amelyek az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket tartalmazzák” – mondta. A kormány annyit közölt az RTL-el, hogy

„csak olyan építkezés valósulhat meg, ami a fővárosi emberek számára is elfogadható”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük