Visszavonult korábbi gólkirályunk

sport

Elárulta, mekkora esély van arra, hogy az újpestieknél vállaljon munkát.

Rajczi Péter 42 évesen befejezte a pályafutását. A csatár Magyarországon szerepelt a Kaposvárban, az Újpestben, a Kecskemétben, a Mezőkövesdben, a Kisvárdában és a III. Kerületben. Az újpesti együttes tagjaként 2006-ban gólkirály lett az NB I-ben. Az olasz Pisa és az angol Barnsley színeiben a légióskodásba is belekóstolhatott, legutóbbi állomáshelye pedig az osztrák USV Neulengbach volt.

Rajczival a csakfoci.hu készített egy hosszabb interjút. A beszélgetés során kiderült, miért döntött úgy, hogy visszavonul:

„Fizikálisan még mindig topon vagyok, de amikor az öltözőben már évek óta azt láttam, hogy a csapat fele a fiam lehetne, de az edző is fiatalabb nálam, akkor mindig elgondolkodtam a visszavonuláson. Most érkezett el a pillanat. Egy ideje tudom, hogy vezetőként szeretnék dolgozni a magyar futballban, elvégeztem az ehhez szükséges tanulmányokat, már maximálisan erre koncentrálhatok” – mondta az újpestiek egykori gólvágója.

Rajczi Péter őszintén beszélt arról, hogy több alkalommal felbosszantották a klubvezetők.

„Pályafutásom alatt több „vak” vezetővel is találkoztam. Bosszantó volt látni azt a sok böszmeséget, amit elkövettek. Akadtak olyanok, akik csak a saját érdekeiket nézték és olyanok is, akik egyszerűen buták voltak. Kaposváron pont egy hozzá nemértő vezető miatt nem adatott meg, hogy az NB I-ben a nevelőegyesületemből vonulhassak vissza. Dilettánsnak neveztem, ami talán nem volt szerencsés, de az igazat mondtam. A YouTube-ról igazoltak olyan csatárt, aki gólt csak a tv-ben látott, de sikerült egy olyan légióst is megszerezni, akitől pár hét után meg kellett válni, mert a térde nem bírta a terhelést.”

Ahogy korábban említette, Rajczi vezetőként szeretne tevékenykedni a futballban, de nem akarja ajánlgatni magát.

„Nem vagyok a kirakatban, nem nyomom magam előre, nem hívogatok senkit. Ez talán baj, de én ilyen vagyok. Ennek ellenére több befolyásos emberrel futottam össze az elmúlt időszakban és sokan meglepődtek, hogy milyen jók a meglátásaim, jó benyomást teszek rájuk, már nem a futballistaként olykor problémás Rajczi Pétert látják bennem” – fogalmazott.

Rajczi kiemelte, hogy kicsi az esély arra, hogy vezetői karrierjét az Újpestnél kezdje, mivel nem ápol jó viszonyt a tulajdonossal. Szerinte a lila-fehéreknek minimum 5 év a lemaradásuk a Ferencvárossal szemben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük