QR-kódok az újpesti szobrok történeteinek felfedezésére

kultúra Újpest

Újpest városa kulturális fejlődésen esik át, ahogy Bedő Kata, a kulturális alpolgármester, bejelentette, hogy a magyar kultúra napja alkalmából digitális fejlesztést hajtottak végre. Az újítás révén a város szobrai saját QR-kódot kapnak, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy mélyebben megismerjék a szobrok történelmi és kulturális hátterét.

Ez a lépés nemcsak a városi környezet modernizálását jelenti, hanem egyedülálló módon ünnepli a magyar kultúra napját is. A QR-kódokkal ellátott szobrok egy interaktív élményt kínálnak a látogatóknak, lehetővé téve számukra, hogy okostelefonjuk segítségével könnyedén felfedezhessék a műalkotások mögött rejlő történeteket és értékeket.

A kódok segítségével megtudhatjuk, hogy melyik szobor kit vagy mit ábrázol, miért került éppen oda, kik az alkotók, a kezdeményezők, és milyen alkalomból állították őket. Az https://ujpest.hu/szoborkatalogus weboldalon keresztül néhány pillanat alatt hozzáférhetünk a szobrok leírásához és történetéhez.

Bedő Kata alpolgármester szerint a projekt célja, hogy ösztönözze az embereket a város történelmének és kultúrájának jobb megértésére. „Hiszünk abban, hogy múltunk és kultúránk megismerése elengedhetetlen a jövőnk építése során” – mondta Bedő Kata. A városvezetés bízik abban, hogy ez az újítás nemcsak a helyi lakosokat, hanem a turistákat is vonzza majd, akik így még közelebb kerülhetnek Újpest történelmi és kulturális örökségéhez.

Az újpesti QR-kód projekt egy példa arra, hogyan lehet a modern technológiát ötvözni a kulturális örökség megőrzésével és népszerűsítésével, ezzel gazdagítva a városi életet és támogatva a kulturális turizmust.

A QR-kódokkal ellátott szobrok felfedezése így nemcsak tanulságos, hanem izgalmas és interaktív élményt is nyújt az Újpestre látogatóknak.

QR-Kódok a Szobrok Történeteinek Felfedezésére

Címke: