Mutyisport Bázis Wintermantel módra – teljesen szabálytalanul üzemeltetve

pénz sport Újpest

Újabb, modern területtel bővült a Szilas Aktív Park” – büszkélkedett Wintermantel Zsolt korábbi fideszes polgármester propagandája, amikor a választás előtt egy hónappal, 2019. szeptember 18-án nagy csinnadratta közepette átadta a félkész Multisport Bázist. Épp csak azt nem hirdették, hogy mekkora összegben és milyen szabálytalan módon kötöttek rá üzemeltetési szerződést.

2019. augusztus 30-án az Újpest Önkormányzatának tulajdonában álló UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetési szerződést kötött a Multisport Bázis Kft.-vel a terület üzemeltetésére. A szerződést az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. azóta már leváltott elnök-vezérigazgatója, Wintermantel Zsolt jobbkeze, dr. Telek Zoltán írta alá

Az eset kapcsán nem csak az szembetűnő, hogy az üzemeltető cég mindössze alig 2 hónappal a szerződéskötés előtt alakult, de a szerződést a közbeszerzési szabályokra fittyet hányva kötötték meg.

Ugyanis az 5 évre szóló, az üzemeltető Multisport Bázis Kft. számára busás, 280 millió forintos bevétellel kecsegtető szerződést a közbeszerzési eljárás jogtalan mellőzésével kötötték meg, mivel ez az összeg jócskán meghaladja a közbeszerzési értékhatárt. A közbeszerzési törvény szerint így a szerződés semmisnek minősül. 

Ezek fényében az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. új vezetése felülvizsgálta a szerződést, súlyos szabálytalanságot állapított meg, és azonnali hatállyal fel is mondta azt még a tavalyi évben. Úgy tudjuk, hogy jelenleg a projekt újratervezése zajlik több újpesti sportegyesület részvételével, amely jóval olcsóbb üzemeltetési költséget, továbbá a TÉR-KÖZ pályázat keretében megvalósuló új fogadóépület és egyéb, az odalátogatók kényelmét biztosító helyiségek építését biztosítja.

Forrás és Fotó: Újpesti Hírmondó

Címke:

2 thoughts on “Mutyisport Bázis Wintermantel módra – teljesen szabálytalanul üzemeltetve

  1. …és a főbűnös Wintermantel (Télikabát!) Zsolt és dr. Teleki Zoltán azóta is büntetlenül élhetik másod ill. harmadvirágzásukat ugyancsak az adófizetőktől való milliós fizetésekből, mert Magyarország még véletlenül sem a magyaroké!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük