Újra lehet balra kanyarodni az Óceánárok úton az Aldinál

Közlekedés Újpest

A helyi lakosok és járművezetők örömére, az Óceánárok utcából ismét lehet balra kanyarodni az Aldi parkolójához Káposztásmegyeren. Az újpesti önkormányzat gyors reagálásának köszönhetően a korábban hiányzó útburkolati jelek már helyreállításra kerültek, így javítva a forgalmi helyzeten ezen a kulcsfontosságú útszakaszon.

Az újpesti önkormányzat a probléma észlelése után még a múlt héten azonnal kapcsolatba lépett a Budapest Közúttal, és tájékoztatásuk szerint már ma reggel helyszíni bejárást tartottak. A hiányzó útburkolati jelek napközbeni felrajzolásával gyorsan reagáltak a helyzet megoldására.

A közlekedési változásokról Solti Péter, egy helyi lakos szolgáltatott képes bizonyítékot, aki fotójával igazolta, hogy a korábban hiányzó útburkolati jel már jól látható, ezzel biztosítva a biztonságos és szabályos balra kanyarodást.

Ez az intézkedés azonban nem mindenki számára volt örömteli. Az újpesti Fidesz hangulatkeltésre használta ezt az alkalmat, annak ellenére, hogy 2016-ban Wintermantel Zsolt, a Fidesz akkori polgármestere éppen az ellenkezőjére, azaz a balra kanyarodás tiltására törekedett. Az engedélyezési tervekben ugyanis ez a forgalmi rend szerepelt. Most viszont az újpesti városvezetés gyorsan felismerte a helyzetet és cselekedett, így a korábbi politikai álláspontoktól függetlenül a lakosság érdekében jártak el.

A választási kampány hevében gyakran előfordul, hogy a politikai pártok saját céljaikat helyezik előtérbe, de ebben az esetben Újpest Önkormányzata a gyakorlati megoldások és a lakosság érdekeinek előmozdítása mellett döntött. A gyors és hatékony intézkedés példát mutat arra, hogy a közösség javát szolgáló döntések hogyan segíthetik elő a helyi közlekedési helyzet javítását.

Az Óceánárok utcánál történt változások nemcsak a közlekedés folyamatosságát javítják, hanem a helyi közösség igényeinek gyors figyelembevételét is demonstrálják. Az újpesti önkormányzat cselekvése így nemcsak a közlekedési infrastruktúra, hanem a helyi demokrácia és a polgári részvétel erősítéséhez is hozzájárul.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük