Újpesti „Sünpecó” épült az állatok védelméért

Újpest

Bedő Kata alpolgármester egy korábbi posztjában már írt arról, hogy milyen fontos odafigyelni a vadonélő állatokra. Akkor az új, figyelemfelhívó táblák voltak középpontban, most azonban egy újabb lépést tettek a sünik védelmében.

Kedden az Állatmentő Liga bázisán megtekintette, milyen kis város épült az állatoknak, ahol nyugodt, biztonságos és gondos körülmények között vészelhetik át a telet. A süni-házak különlegessége, hogy Újpest egy-egy ikonikus épületét ábrázolják, így az állatok az újpesti Városháza, az SZTK, az Újpesti Piac vagy akár a Halassy uszoda “épületében” húzhatják meg magukat.

Bedő Kata alpolgármester felhívta a figyelmet, az 500 grammnál kisebb tömegű, vadonélő sünök sajnos nem tudják túlélni a téli hideget. Így, ha valaki olyan sünit lát, ami pici vagy akár sérült, kérjük rögtön szóljon az Állatmentő Liga munkatársainak, akik a saját telephelyükön tudnak segíteni az állatokon. Itt szakszerű ápolást kapnak és táplálják őket, majd amikor elérik a megfelelő súlyt, átköltözhetnek a fent említett „Sünpecó”-ba. A sünök védelméért további lépéseket teszünk a közeljövőben, hamarosan erről is beszámolok majd – tette hozzá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük