Újpesti Megbecsülés Program: lenyűgöző eredmények a közösség szolgálatában

Újpest

Az Újpesti szemle legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint a közelmúltban zárult Újpesti Megbecsülés Program kivételes sikert aratott. Az 2023. október 13-án lezárult kezdeményezés egyik célja az volt, hogy támogassa a helyi nyugdíjasokat és nyugdíjszerű ellátásban részesülőket.

A program keretében 18 201 jogosult vett át összesen 6 000 forint értékű vásárlási utalványokat, amelyeket az Újpesti Piacon lehetett felhasználni egészen 2023. december 31-ig. A rendkívül magas beváltási arány – a kiadott utalványok 98,8%-a – igazolja a program népszerűségét és hatékonyságát.

A lapnak az Újpesti Önkormányzat által megküldött összegzés alapján a jogosultak összesen több mint 107.9 millió forint értékben vásároltak a helyi piacon. A részletes kiadási mintázatok tükrözik a közösség igényeit: a legnagyobb összeget, 58,834 millió forintot húsra, hentesárukra és halra költötték. Zöldségekre és gyümölcsökre 17,25 millió forintot, pékárura és süteményekre 3,605 millió forintot, vegyes élelmiszerekre 13,561 millió forintot, savanyúságokra 5,787 millió forintot, tojásra és mézre 5,477 millió forintot, valamint étkezdei termékekre 3,386 millió forintot fordítottak.

Ez a sikeres program nemcsak a helyi idősebb korosztály életminőségét javította jelentősen, hanem hozzájárult az Újpesti Piac és a kisvállalkozók gazdasági stabilitásához is. Az Újpesti Megbecsülés Program példaként szolgálhat más önkormányzatok számára is, bemutatva, hogy az ilyen jellegű kezdeményezések milyen pozitív hatással lehetnek egy közösségre.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük