Újpesten horgonyoz a Clark Ádám hajódaru

Közlekedés Újpest

Tegnap délután érkezett meg Újpestre az a hatalmas hajódaru, mely alkalmas lehet a balesetet szenvedett Hableány kiemelésére. A Margit hídnál történt baleset miatt Budapestre érkező hajó a Népszigetnél, az Északi összekötő vasúti hídnál horgonyoz, ugyanis a Duna magas vízállása miatt nem tud a helyszínre hajózni.

A Clark Ádám hajódaru a legnagyobb teherbírású hajódaru Magyarországon, segítségével akár 200 tonna is megemelhető. És miért nem borul fel? A gém talapzata a középvonaltól előrébb van. Van kétoldalt két 60 köbméteres, középen pedig egy 80 köbméteres ballaszttartály, amelyet teleszívnak vízzel, így bőven megvan a biztonsági tartalék is a 200 tonnás csúcsemelésekhez. A szivattyúk egy óra alatt telenyomják az összes tartályt vízzel. Tele is kell – ugyanis egy tartály vagy üres lehet, vagy teljesen teli. Ha egy hullám kicsit megbillentené a hajót, a tartályokban lévő ballasztvíz hullámzása tovább billenthetné azt, és attól viszont rögtön annyit dőlhetne, hogy a Clark Ádám azonnal felboruljon.

Budapest, 2019. június 5. A Clark Ádám hajódaru az északi vasúti összekötõ híd közelében 2019. június 5-én. A hajódaruval fogják kiemelni a Margit hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajót. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késõ este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral – turistákkal és két idegenvezetõvel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környezõ hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 5-éig tizenhárom holttest került elõ. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: hajozas.hu; kép: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük