Újabb ligetes területet akarnak beépíttetni Wintermantelék

Újpest

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntött Wintermantel Zsolt előterjesztésére a fideszes többség egy az Óceánárok utca és az ipari park között található 2381 négyzetméteres ingatlan belterületbe vonásáról. Az előterjesztésből kiderül, hogy a cél az ipari park bővítése. Jelenleg az ingatlan füves, fás ligetes, azaz gyakorlatilag zöldterületként funkcionál. Ha az ipari park errefelé bővül, akkor ezt a telket is be fogják építeni és a növények, fák zömét ki fogják irtani.

Nem meglepő a fideszesek részéről ez a hozzáállás a zöldfelületekhez. Emlékezzünk csak az evangélikus templom ügyére, mely a lakosság tiltakozása ellenére, egy jelenleg zöld, fás területen fog megvalósulni. A nemrégiben elfogadott Káposztásmegyeri Építési Szabályzat szintén lehetővé teszi számos, jelenleg zöldterületként funkcionáló terület beépítését. A vitatott áron értékesített Ady Endre Művelődési Központ esetében pedig a tervek megközelítőleg 20 százalékos zöldterületi beépítéssel számolnak. Az újpesti ellenzéki pártok egységes véleménye, hogy az Ady telkének ilyen mértékű beépítése további parkolási és egyéb gondokat okoz majd Újpest központban, és hogy részben-egészben közparkot kellett volna létesíteni az Ady helyén, annak szinte teljes beépítése helyett.

Összességében az látszik, hogy a fideszes Wintermantel Zsolték ipari mértékben értékesítik az önkormányzat vagyonát, és a meglévő zöld felületekkel mit sem törődve engedik azok beépítését. Nem meglepő ez, hiszen a fideszesek országosan is hasonló politikát folytatnak. Ahol ők megjelennek, hamarosan buldózerektől és motoros fűrészek zajától hangos a környék. Ez nekik és az ingatlanos barátaiknak nyilván jó, de ezzel súlyos ökológiai károkat okoznak, és egyáltalán nem szolgálják az élhetőbb, zöldebb városi lakókörnyezet kialakítását.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük