Nem kér az újpesti ámokfutó bocsánatkéréséből az áldozat családja

Újpest

Soha nem tudja kitörölni az emlékeiből édesapja elvesztésének fájdalmas pillanatait az a tizennégy éves kislány, aki mellett H. József az életét veszítette múlt hétfőn egy horrorbalesetben. Mint megírtuk, egy Mercedes az újpesti Rózsa utcai piros lámpánál várakozó három autónak ütközött. A sofőr segítségnyújtás nélkül elmenekült, az egyik kocsiban ülő családapa pedig szörnyethalt – számolt be a Blikk.

A Blikk beszámolója szerint, megtalálták a 45 esztendős, szerencsétlenül járt áldozat közelben lévő családot. Az élettársa nyitott ajtót, ám – érthető módon – fájdalmában képtelen volt beszámolni részletesen a szomorú eseményekről.

A kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. Ahogy az egész családot is… Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik most velünk

– mondta szűkszavúan a nő.

A Blikk információi szerint az egyébként a közelben, hentesként dolgozó férfi már csupán néhány percre volt az otthonuktól, amikor beléjük csapódott az ámokfutó. Az élettársát a lánya mobiljáról hívta fel egy járókelő, majd számolt be a történtekről. A negyvenéves gázoló – miután többnapi menekülés és rejtőzködés után csütörtökön Szigetszentmiklóson elfogták a rendőrök – beismerő vallomást tett. Kihallgatásán elismerte, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. Elfogása után a zsaruk kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A Blikk elérte a hétvégén letartóztatott M. Péter kirendelt ügyvédjét, aki újabb döbbenetes részleteket árult el a tragédiáról.

Összeveszett az élettársával egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni. Egy telephelyen vállalt különböző alkalmi munkákat, ahol a szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalokat is fogyasztott

– mondta el dr. Biczó László.

Onnan ment volna haza, amikor az ütközés történt. Nem volt bekötve, nagy ütést kapott a feje, amitől elveszíthette az eszméletét, percekig meg sem tudott mozdulni. A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál.

Ahogy a felvételeken is látszik, miután M. Péter kiszállt a kocsiból, teljesen koordinálatlanul mozgott, állt egy darabig, csak nézett maga elé, egy idő után pedig elsétált. Elmondása szerint céltalanul gyalogolt a városban, s csak órákkal később kezdett összeállni a fejében, hogy mi történt.

Megpróbált visszamenni a helyszínre, de az agyát ért ütés miatt emlékezetkiesése, amnéziája volt, ezért nem talált vissza. Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek. Ezután próbálta összeszedni magát és rendezni a gondolatait

– tette hozzá az ügyvéd.

Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért – állítása szerint – fel akarta adni magát. A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített.

A Blikk úgy tudja, az alkoholista életmódot folytató M. Pétert többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítványát többszöri ittas járművezetés miatt: nem csak részegen, droggal a szervezetében is vezetett már kocsit, de kábítószer birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel. A drogtesztje az elfogásakor azért lett pozitív a THC-ra, mert nem sokkal előtte elszívott egy füves cigit.

Most már végérvényesen tudatosult benne, hogy mit tett, a bíróságon teljesen összeomlott, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természetesen visszaforgatná az idő kerekét

– magyarázta a bizonyítványt dr. Biczó László, az ámokfutó ügyvédje.

Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvá tenni a történteket.

– tette hozzá.

Érthetetlen, hogy ezt miképpen gondolja, hiszen elvett egy emberéletet, tönkretett egy családot.

Mégis, hogyan tudná ezt jóvá tenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat

– fűzte hozzá az ügyvéd szavaira reagálva az áldozat élettársa.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük