Kitakarították az Üdülő sort a Demokratikus Koalíció újpesti politikusai és aktivistái

Budapest környezet Újpest

Ma délelőtt jelentős mennyiségű hulladéktól szabadítottuk meg az újpesti Duna-part egy részét – számolt be a legerősebb ellenzéki párt újpesti szervezete Facebook-oldalán. Varju László Újpest országgyűlési képviselője, Déri Tibor polgármester Dr. Trippon Norbert alpolgármester, Czinke Sára, Dr. Szabó Gábor és Szécsi Péter Pál önkormányzati képviselők, valamint a helyi Demokratikus Koalíció aktivistái és önkéntesek voltak az akció résztvevői – tették hozzá.

Kiemelték, az Újpesti Duna-part a növényzet és az állatvilág szempontjából is az egyik leggazdagabb része a folyónak. Városunkban még mindig közkedvelt program egy, a folyópartra tervezett séta vagy túrázás, tehát kár lenne hagyni, hogy a sok szemét tönkre tegye, illetve elrondítsa környezetünket.

Sajnos rengeteg az eldobált szemét a Duna-parton! A Duna-part és környezetünk tisztán tartása közös ügyünk

– írták bejegyzésükben.

A szemünk számára láthatatlan, talpunk alatt megbúvó felszín alatti víz, bolygónk egyik, ha nem a legfontosabb kincse. A világ elérhető ivóvíz készletének majdnem egészét ez teszi ki, azonban az éghajlatváltozás és a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélybe van ez a felbecsülhetetlen kincs. 2023-ben a víz világnapjának a szlogenje és témája arra hívja fel a világ figyelmét, hogy ennek megőrzésének érdekében, cselekedni kell és gyorsan – emelte ki szombati posztjában az újpesti DK.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük