Jutalmat kapott az újpesti életmentő

Újpest

Újpest Önkormányzata jutalomban részesítette azt az újpesti életmentőt, aki a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat kötelékében a földrengés után Törökországban kutatott túlélők után.

Déri Tibor polgármester osztotta meg Facebook-oldalán, hogy az újpesti Cseh István is tagja volt annak a mentőexpedíciós csapatnak, amely a törökországi földrengés túlélői után kutatott. A polgármester irodájában fogadta a őt Varju László országgyűlési képviselő és Czigler László alpolgármester társaságában.

A katasztrófát követően a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat kötelékében 20-an indultak azonnal a helyszínre. Négy kutyát vittek magukkal, akik kettesével felváltva dolgoztak éjt nappallá téve – olvasható a posztban. A csapat tagjai és a kutyák mindösszesen 17 ember, köztük kisgyerek életét tudták megmenteni. Ezek voltak a boldogság pillanatai, ugyanakkor folyamatosan szembesültek a tragédiákkal is. A fizikai és lelki kimerültségük a mi fogalmaink szerint jóformán leírhatatlan. De mindannyiunknak példát mutattak szakmaiságból, elhivatottságból, profizmusból, higgadtságból, emberségből, szeretetből – fogalmazott Déri.

István, büszkék vagyunk Rád, és köszönjük, hogy áldozatvállalásoddal tovább öregbítetted Újpest jóhírét!

– zárta bejegyzését.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük