Itt vannak a 2024. évi újpesti lomtalanítás részletei

Újpest

2024-ben újra megrendezésre kerül Budapest teljes területére kiterjedő lomtalanítási akciója, melyet az FKF szervez. Újpesten július 18. és augusztus 1. között lehet majd kihelyezni a nagyméretű háztartási hulladékot – adta hírül az Újpesti Szemle.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében az FKF kéri, hogy a lomokat csak a megadott napon, 18 óra után helyezzék ki. A nem a kijelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül, és bírságot vonhat maga után.

A lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozzák. Az úttestre, bicikliútra vagy zöldterületre kihelyezett lomok szintén szabálysértést képeznek.

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) lehet kihelyezni. Az idei évben újdonság, hogy a fahulladékokat az FKF munkatársai elkülönítetten gyűjtik be, lehetővé téve ezzel az értékes anyag hatékony újrahasznosítását.

A fahulladékok közé a következő tételek tartoznak: tömör fa, deszka, léc, forgácslap, lapra szerelt bútorok (a bútor részét képező zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak), OSB-lapok, rétegelt lemez, lapra szerelt faláda, rekesz, raklap. Fontos, hogy a fahulladékokat elkülönítve helyezzék ki az egyéb lomoktól, hogy azokat munkatársaink külön célgéppel tudják elszállítani. Ez a szelektív begyűjtési módszer hozzájárul a faanyagok újrahasznosításához, ami környezetvédelmi szempontból kiemelten fontos.

Az FKF kéri a lakosságot, hogy tartsák be az előírásokat és a lomtalanítás szabályait, ezzel is hozzájárulva Budapest közterületeinek tisztaságához és rendjéhez. Az együttműködésük elengedhetetlen a sikeres lomtalanítás érdekében, melynek célja, hogy a főváros minden kerülete tisztább és rendezettebb legyen.

További információkért és a lomtalanítás részletes ütemtervéért kérjük, látogassanak el az FKF hivatalos honlapjára, vagy vegyék fel a kapcsolatot az FKF ügyfélszolgálatával.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük