Fordított sors – Az Újpest nem tudta megőrizni az előnyét Székesfehérváron

sport Újpest

A hétvégi fordulóban a Székesfehérvári MOL Aréna adott otthont az OTP Bank Liga egyik legizgalmasabb találkozójának, ahol az Újpest FC kereste volna a lehetőséget, hogy tovább erősítse helyét a tabella élmezőnyében. A lila-fehérek azonban, noha a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, végül 2-1-es vereséget szenvedtek a Fehérvár FC otthonában, akik a második félidő hajrájában két góllal fordítottak a már-már vesztesnek hitt meccsen.

Az Újpest FC tökéletes kezdése után, ahol Ambrose már a 8. percben betalált, úgy tűnt, a vendégek számára a három pont begyűjtése csupán formalitás lesz. A lila-fehérek játékában azonban mintha elfogyott volna a lendület az első félidő hajrájában, amit a hazaiak ki is használtak. A Fehérvár FC, amely az előző szezonban még a kiesés ellen küzdött, most a második félidőben szinte átvette a játék irányítását.

A vendégek védelme sokáig tartotta magát, ám a Fehérvár beharangozott támadóereje végül életre kelt a találkozó végjátékában. A 80. percben Kastrati egy precíz lövéssel egyenlített, majd mikor mindenki a döntetlenre készült, Karamoko a 89. percben megszerezte a győztes gólt a Fehérvár számára. A hazaiak játékosainak akarata és kitartása ekkor már nem hagyott kétséget: a három pont marad Székesfehérváron.

Ez a meccs bizonyára sokáig foglalkoztatni fogja az Újpest szurkolóit, akik csalódottan látták, ahogy csapatuk kezéből kicsúszik a győzelem. A lila-fehéreknek azonban nincs idő sokat rágódni a vereségen, hiszen a bajnokság hosszú távú versenyében a következő fordulókban gyorsan vissza kell találniuk a győztes útra.

A Fehérvár FC számára ez a siker komoly lépés a megújulás felé, hiszen az előző év nehézségei után most egyértelműen pozitív üzenetet küldtek a szurkolóiknak és az egész ligának: képesek felállni, és akár a legnehezebb helyzetekből is győztesen kikerülni. Az ilyen típusú győzelmek építenek csapatot, és adnak erőt a következő kihívásokra.

A bajnokság hosszú, és bár az Újpest számára ez a vereség csalódás, a Fehérvár számára pedig eufórikus győzelem, mindkét csapat tudja, hogy a szezon még sok fordulatot rejt. Az OTP Bank Liga következő körében mindkét együttes újabb lehetőséget kap a javításra, illetve az élen maradásra. A labdarúgásban gyorsan jönnek a meccsek, és még gyorsabban a lehetőség a visszavág

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük