25 újpesti nagycsaládnak segítettek a digitális oktatásban

oktatás Újpest

„Március 16-án, amikor tanárok, szülők és diákok szinte tényleg egyik napról a másikra csöppentek a 21. századba a digitális oktatásra való áttérés miatt, sokan kerültek olyan helyzetbe, főleg nagycsaládosok, hogy nem tudták előteremteni azokat a feltételeket, melyek az megváltozott tanulási folyamatokhoz szükségesek.” – írja Facebook-bejegyzésében Déri Tibor újpesti polgármester.

Amikor bezártak az iskolák, sok család azért került lehetetlen helyzetbe, mert egyszerűen nem álltak rendelkezésükre azok a technikai feltételek – laptopok –, amelyek segítségével gyermekeik részt vehettek volna a távoktatásban. Ez főleg a nagycsaládosokat érintette, ahol azonos időben több különböző korú gyermeknek kellett volna részt vennie a távoktatásban.

Ezért Bedő Kata újpesti alpolgármester kezdeményezésére áprilisban adománykeretet hozott létre az újpesti önkormányzat, amelyre magánszemélyek és újpesti vállalkozások utalhatták át adományukat. Az összegyűlt pénzből most 25 újpesti nagycsalád kap segítséget, amelyet Bedő Kata és Déri Tibor polgármester juttatott el hozzájuk.

„Köszönjük!” – zárta posztját Déri Tibor.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük