Műanyag nyílászáró vásárlás: TOP 5 legfontosabb szempont

tech

A megfelelő minőségű, biztonságos ajtók, ablakok kulcsfontosságú tényezők. Legyen szó ház- vagy lakásfelújításról, építkezésről. A műanyag nyílászáró az egyik legjobb hosszú távú megoldás ár-érték arányban. A vásárlás során azonban nem árt, sőt kifejezetten javasolt figyelembe venni bizonyos szempontokat.

Miért a műanyag nyílászáró a legjobb megoldás?

Manapság egyre többen választanak műanyag ablakot. Egyrészt ára miatt, hiszen a fejlődő gyártási technológia révén ezek a profilok megfizethetőbbek lettek, mint az azonos paraméterekkel rendelkező a fa változatok.

Igaz, a plusz tartozékokkal és extra szigeteléssel együtt kezdeti költségei meghaladhatják a fa ablakét, hosszú távon viszont a műanyag ablak a gazdaságosabb választás. Tartósabbak, kevesebb karbantartást igényelnek, és megőrzik eredeti kinézetüket.

Ráadásul energetikailag is előnyösebbek. Habár például az alumínium ablakok is tartósak, steril megjelenést keltnek, az áruk is jóval magasabb, így ezeket a típusokat főként középületeknél és drágább ingatlanoknál alkalmazzák.

1.   Minőségbiztosítási elvárásoknak való megfelelés

Az első és legfontosabb szempont a műanyag nyílászárók vásárlásakor a minőség – “papíron” is. Keressünk olyan gyártókat és eladókat, akiknek termékei megfelelnek a szigorú minőségbiztosítási elvárásoknak. Nézzünk utána, hogy a nyílászárók rendelkeznek-e tanúsítványokkal, például CE-jelzéssel. A megbízható márkák általában hosszú garanciát is kínálnak.

2.   Hő- és zajszigetelő tulajdonság

A műanyag nyílászárók egyik nagy előnye a kiváló hő- és zajszigetelés. Olyan típusokat érdemes keresni, amelyek magas hőszigetelési értékekkel (U-érték) rendelkeznek. Így nem kell szenvedni zajos környéken sem, illetve a fűtési és hűtési számlák is alacsonyabbak lesznek.

3.   Hosszú élettartam, értékállóság

A műanyag nyílászárók hosszú élettartamúak, és kevés karbantartást igényelnek. Fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek ellenállnak az időjárási viszontagságoknak és az UV-sugárzásnak. Az értékállóság is fontos szempont, hogy hozzájáruljon otthonunk értékének megtartásához vagy növeléséhez.

4.   Prémium anyaghasználat

A prémium anyaghasználat a tartósság és a kinézet szempontjából kulcsfontosságú. A műanyag nyílászárókhoz használt PVC anyagnak magas minőségűnek és időjárásállónak kell lennie. Keressünk olyan termékeket, amelyek UV-stabilizátorokat és erősítő anyagokat tartalmaznak, hogy a nyílászárók ne veszítsenek színükből és alakjukból az idő múlásával.

5.   Fokozott betörésvédelem

A biztonság mindig az egyik legfontosabb szempont. Olyan műanyag nyílászárókat célszerű felrakni, amelyek extra betörésvédelmi funkciókkal rendelkeznek. Ilyenek például a többpontos zárszerkezetek vagy az acélmerevítők. Ezek a plusz funkciók hozzájárulnak otthonunk biztonságához és nyugalmához.

Hol találhatunk első osztályú nyílászárókat?

Az első osztályú műanyag nyílászárók megtalálásához érdemes olyan elismert gyártókat és szaküzleteket keresni, amelyek hosszú távú tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Nézelődjünk az interneten, olvassunk véleményeket, kérdezzünk meg ismerősöket, szakértőket. A műanyag nyílászáró vásárlásról a VEKA is írt számos cikket a weboldalán. Ne feledjük, hogy a minőségi nyílászárók hosszú távú beruházásnak számítanak, amelyek kényelmet, biztonságot és értéket adnak otthonunknak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük