Újra terjed a benzinlopás, több kerületben is történt ilyen eset

rendőrség

Újra megjelentek a benzintolvajok Budapesten.

Bors egyik olvasója a XVI. kerületből, szüleit meglátogatva indult volna haza, amikor észrevették, hogy Suzukijának a tankja fel van feszegetve. Szerencséjére a benzint már nem tudták leszívni az autóból.

Hasonlóról számolt be nem messze onnan egy férfi: Opel autójának sima, kipattintható tankajtaja van, ami jól láthatóan fel volt feszítve. A tanksapka nem volt letekerve teljesen, de lazább volt, mint ahogy az utolsó tankolásnál hagyta.

A Bors megkérdezte a rendőrséget is, történt-e hasonló eset máshol is. A válasz szerint jelenleg négy hasonló ügyben folytat nyomozást a rendőrség. A XVIII. kerületben január 23-án a Havanna utcában szívta le valaki egy teherautóból az üzemanyagot, a XIV. kerületben ismeretlen tettesek még 2022. október 7-én a Kacsóh Pongrác úton próbálkoztak egy parkoló autóval, de megzavarták őket akció közben, 2023. január 2-án egy XVII. kerületi telephelyen több autóból is loptak üzemanyagot, a XX. kerületben pedig 2023. január 2-án egy ismeretlen tettes egy parkoló kamionból szívott le gázolajat. Gyanúsítotti kihallgatás még egyik ügyben sem történt.

Érdemes jól kivilágított helyen tárolni az autónkat, ha nem szeretnénk, hogy hasonlóan járjunk. A régebbi autóknál a tolvajok egyszerűen csak kinyitják a tanksapkát, és egy lopócső segítségével kiszívják a benne található benzint, az új kocsik esetében viszont átütik, megfúrják a tank alját, és a benzin csak kifolyik.

Címke:

1 thoughts on “Újra terjed a benzinlopás, több kerületben is történt ilyen eset

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük