Trippon Norbert: Májusban nyit a harmadik közösségi kertünk

önkormányzat Újpest

A Bercsényi utcai Közösségi Kert kivitelezési munkálatai rohamtempóban haladnak, a kerthasználati pályázatokat pedig jelen pillanatban bírálja az Újpesti Városgondnokság. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Kész a tereprendezés, állnak a kerítések, és tegnap megérkeztek a magaságyások is, melyekben egy kis újítást hajtottunk végre. Az ágyások U alakúak, így könnyebb lesz azt művelni, illetve nem fából, hanem úgynevezett Durisolból készültek, mely anyagnál újrahasznosított faforgácsot használnak, csökkentve ezzel az ipari melléktermékekből keletkező hulladékmennyiséget. A Durisol ágyások nem terhelik a környezetet, ellenállnak a penésznek, kiváló hőszigetelő hatásúak és vízzáróak, sötét színárnyalatuk ráadásul elnyeli a nap melegét, ami jótékonyan hat a palánták növekedésére is. Az ágyásokat ezekből az elemekből könnyű összeszerelni. Ezt mi is kipróbáltuk Szécsi Péter Pál és Dr. Szabó Gábor önkormányzati képviselőkkel a tegnap délelőtti helyszínbejáráskor. Az ágyásokra a városgondnokság munkatársai vakondhálót is felszerelnek, így védve a későbbiekben az elültett zöldségeket és fűszernövényeket. – részletezi az Alpolgármester.

A Bercsényi utcai Közösségi Kert májusban nyit, és mint mindegyik kertünkben az ágyások mellett itt is lesz komposztáló, kerti ház, kerti csap, pad, szemetes és biciklitároló is. Megjegyzem, korábban itt egy azóta elbontott ronda betonplacc volt. Így a lakótelepi környezetben városképi szempontból is nagy előrelépés a közösségi kert. – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük