Óriási a baj Olaszországban, elmarad a hétvégi Forma-1-es futam

Külföld

A térséget sújtó áradások miatt ki kellett üríteni a pályát. Az olasz miniszterelnök-helyettes és közlekedés miniszter, Matteo Salvini arra szólította fel a hétvégi Forma-1-es verseny szervezőit, hogy halasszák el a versenyhétvégét.

A szervezők később közleményben jelezték, biztonsági okokból nem rendezik meg a futamot. „Tragikus látni, ami Imolával, Emilia-Romagnával, a városokkal történt, azzal a térséggel, ahol felnőttem. Együtt érzek az áldozatok hozzátartozóival és a közösséggel” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 ügyvezető igazgatója – írja a 24.hu.

A lap szerint már egy nappal ezelőtt is híre ment annak, hogy veszélyben lehet a futam, ugyanis kedden is ki kellett üríteni a pályát, miután egyes pontjait és a boxutcáit teljesen elöntötte a víz. Szerdán sem az újságírókat, sem a médiát, sem pedig a csapatokat nem engedték oda az imolai pályára, mert a hatóságok attól féltek, hogy tovább romlik a helyzet.

Az olasz miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, ha javulna is az időjárás, most óriási terhelést jelentene a térségnek megrendezni a futamot.  A mostani hétvége törlése után kérdéses, mikor lehetne bepótolni a versenyt, ugyanis elég feszített a versenynaptár a folytatásban. Idén már elmaradt a Kínai Nagydíj, akkor egy négyhetes szünet volt.

A térségből több ezer embert kellett evakuálni, az áradásokban eddig három ember vesztette életét. A régió közlekedése megbénult, öt megye teljesen van víz alatt. Más tartományokból tűzoltóegységek érkeztek segíteni, mintegy húsz helikopterrel végzik a mentést. A meteorológiai előrejelzések szerint az esőzés szerdán sem enyhül.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük