Vigyázzon! Csalókra figyelmeztet az Államkincstár

közösség

Telefonos csalók adathalász program letöltésére próbálhatják rávenni a bankok és a kincstár ügyfeleit, ezzel szerezve meg gyanútlan emberek számlaadatait – hívta fel a figyelmet a Magyar Államkincstár hétfőn az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a magukat banki ügyintézőnek kiadó telefonálók leggyakrabban gyanús tranzakcióra hivatkozva keresik meg az ügyfelet, és felkínálják segítségüket a visszaélés megakadályozására. Megoldásként felajánlják egy „vírusirtó” vagy „biztonsági applikáció” letöltését az alkalmazásáruházakból, amellyel valójában a távoli hozzáférést teszik lehetővé az adott eszközhöz – fejtették ki. Figyelmeztettek arra, hogy az alkalmazás letöltésével a csalók szabadon hozzáférhetnek az ügyfél számlájához.

Az államkincstár azt javasolja ügyfeleinek: ha gyanús hívást kapnak, azonnal mondjanak nemet, bontsák a vonalat és jelentsék az esetet a kincstár 1811-es telefonszámán. A csalások felderítésére a Magyar Államkincstár egyetlen esetben sem kéri alkalmazás letöltését vagy jelszó kiadását az ügyfeleitől – húzták alá a sajtóközleményben. (MTI)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük