Megszűnik az oltási igazolvány, de azért ne dobdjuk ki!

közösség

A kormány megszünteti a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolványt, mivel a járványhelyzet sem itthon, sem pedig külföldön nem indokolja a védettség igazolását. Rögtön azért ne dobjátok ki, ugyanis néhány dologra még használható lesz.

„Tekintettel arra, hogy jelenleg a járványügyi helyzet nem indokolja a védettség igazolását, korlátozások sincsenek hatályban, illetve a védettségi igazolvány nemzetközi összefüggésben kiváltható, indokolt a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány megszüntetése” – olvasható a kormány.hu oldalán.

Mint írják az eddig kiállított védettségi igazolvány a birtokunkban marad, mivel azokban az országokban továbbra is felhasználható, ahol erről Magyarország megállapodott. Szintén elérhető marad az a lehetőség is, hogy a védettségi igazolvány QR-kódjáról az uniós digitális-Covid igazolványt elérjük.

Nincs változás abban sem, hogy a különböző applikáció boltokban elérhető alkalmazás útján a digitális Covid-igazolványunkat elérjük.

A védettségi igazolványt a koronavírus-járvány idején az oltások igazolására állították ki, a lezárások alatt sok helyre csak ezzel lehetett bejutni, később oltási igazolvánnyá alakult át. Az életünk részévé vált, de valószínűleg már senki nem bánja, hogy megszabadulhatunk tőle. Ráadásul a kivezetésével spórolunk is, ugyanis nem kell a gyártásukra költeni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük