Németh Angéla nyert a szomszédban

közélet politika

Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy beszámoljak-e a szomszédban folyó dolgokkal kapcsolatban, vagy sem. Ugye nagyon sokszor találkoztam a neten, Facebook-on kerületi politikusaink (Wintermantel Zsolt, Dr. Zsigmond Barna Pál, Varju László) megnyilvánulásaival, többen is letették a voksukat egyik vagy másik jelölt mellett, buzdították a sajátjaikat a részvételre, stb. Ezért gondoltam úgy, hogy ma este a végeredményről beszámolok, mert fontos tudnunk azt, hogy mi történt a szomszédban, Újpest nem egy burok, ami véget ér a vasúti vonalaknál.

A szomszédos XV. kerületben időközi polgármester-választást kellett kiírni, mert a kerület korábbi vezetőjét, Hajdu Lászlót (DK) még április 8-án a parlamenti választások alkalmával képviselővé választották, és 2014-től a polgármesterség és a parlamenti képviselőség összeférhetetlen egymással. Amikor lemondott a polgármesterségről, Hajdu azonnal Németh Angélát ajánlotta maga helyett megválasztásra. Németh a Rászorulókat Támogató Egyesület és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös jelöltje volt. Őt támogatta még az MSZP, a DK, a PM és a MLP is. Az LMP, a Jobbik és a Momentum nem indítottak Németh ellen egy jelöltet sem. Némethtel szemben egyébként a kerület korábbi fideszes polgármestere, László Tamás indult.

Ez a választás most, szeptember 30-án zajlott le. Reggel 6 órától este 19 óráig lehetett szavazni. A legutolsó frissítéskor már majdnem 99%-os volt a feldolgozottság. Az eredményekből az látszik, hogy nem sok embert mozgatott meg ez a szavazás, hiszen a jogosultak csaknem 34,3%-a vett részt a voksoláson. Az eredmény elég szorosnak tekinthető, hiszen Németh a szavazatok 51%-át kapta, számszerűen 99%-os feldolgozottságnál 11 077-et. László Tamás a szavazatok 47,6%-át szerezte meg, 10 366 szavazatot. Így már most kijelenthető, hogy nem sikerült a Fidesznek elhódítania a XV. kerületet, egy nagyon szoros csatában védte meg pozícióját az ellenzék.

Kép: Facebook

Címke:

1 thoughts on “Németh Angéla nyert a szomszédban

  1. Nem tudom, milyen a megválasztott polgármester; azt azonban a rengeteg erőszakos és kíméletlen módon hirdető, önreklámozó ellenfeléről sejteni lehet, hogy milyen lett volna. Az embereket megtévesztő, csúsztatásokkal operáló, fenyegető politikus. Szomszédaink nem olyant érdemelte; gratulálok nekik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük