Jövő héten szavaznak a státusztörvényről

közélet

Rendkívüli ülést hívott össze a kormány július első hetére, ekkor fogják megszavazni a státusztörvényt. Mindez Semjén Zsolt leveléből derült ki, amelyet a Parlament honlapján kedd reggel osztottak meg.

A rendkívüli ülésen egyenesen tíz törvényjavaslatot is megtárgyalna az a kormány, amely az uniós pénzekért cserébe azt is ígérte Brüsszelnek, lassít a törvényhozási tempón. Semjén most azt írta, ha ezeket a szavazásokat őszre halasztanák, az „fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban”. – írja a Magyar Hang.

A státusztörvény mellett az érintettek között van a 2024-es költségvetés és az új beruházási törvény is. A napirendet a házbizottság csütörtöki ülésén fogadják el. – olvasható a cikkben.

Az Országgyűlés június 16-án, rendkívüli ülésen tárgyalta a státusztörvényt, a vitára több mint tizennyolc óra ment el. A fideszes többségű kulturális bizottság június 22-én el is fogadta a törvényjavaslat végső változatát. Az ellenzéki pártok több mint negyven módosító javaslatot adtak be, ezeket mind leszavazta a bizottság kormánypárti többsége.

A pedagógusok béremeléséről és változó munkakörülményeiről szóló tervezetet március 2-án tette közzé a Belügyminisztérium. Kiderült, változna a közalkalmazotti jogviszony, helyette jönne a köznevelési foglalkoztatottság, továbbá új elem lesz a teljesítményértékelés is. A tervezet a pedagógusszakma és az ellenzék részéről éles tiltakozást váltott ki, azt egészében elfogadhatatlannak tartják. – részletezi a szerző.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük