Újra tüntetnek ma Budapesten a kormány és a Fidesz politikája ellen

közélet politika

December 16-án, vasárnap 15:00 órától újra tüntetés lesz Budapesten. Ez a tüntetés most a „Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr” címet kapta a szervezőktől. Az esemény leírásánál az áll, hogy a megmozdulás legfőbb célja: kiállni a rabszolgatörvény és a különbíróságok ellen.

2018. december 12-én egy botrányba fulladt ülésen a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség elfogadta a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosítást, amely a dolgozói túlórakeretet 250 óráról 400 órára emeli. Ugyanezen az ülésen megszavazták a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének végét jelentő közigazgatási különbíróságok létrehozását.

A magyar emberek már aznap délután spontán tüntetésen tiltakoztak a magyar munkavállalók érdekeit és a magyar demokráciát súlyosan sértő két törvény ellen. Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a másnap tartott kormányinfón úgy fogalmazott: “Nincs érdemi társadalmi tiltakozás a jogszabállyal szemben” ezért a kormány nem hátrál meg – áll az esemény meghívójában.

Gyülekező után, az Andrássy úton az Oktogon felé indulnak, majd a Teréz körúton a Nyugati térig vonulnak. A Nyugati tértől a Bajcsy-Zsilinszky úton befordulva az Alkotmány utca végén felállított színpadhoz érnek, ahol a felszólalók beszédei után lezárul a gyűlés.

Címke:

1 thought on “Újra tüntetnek ma Budapesten a kormány és a Fidesz politikája ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük