Navracsics jövő héten tárgyal Brüsszelben az Erasmus és a Horizont programokról

közélet

Uniós biztosokkal fog tárgyalni január 25-én és 26-án Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter. A politikus az Európai Bizottság konkrét elvárásait szeretné tisztázni azután, hogy az Erasmus+ és a Horizont Európa programok friss támogatásainak felfüggesztéséről döntött az intézmény. – írja a HVG.

Kormányzati források arról tájékoztatták azt atv.hu-t, hogy január 25-26-án, Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztosokkal tárgyal Navracsics Tibor Brüsszelben, az Erasmus+ és a Horizont programok támogatásának megvonása kapcsán. A lap úgy tudja, hogy a területfejlesztési és EU-forrásokért felelős miniszter a programok felfüggesztése kapcsán az Európai Bizottság konkrét elvárásait szeretné hivatalos úton tisztázni, és arról is tájékozódni akar, hogy a Bizottság részéről van-e még valamilyen elváráslista, amely alapján esetleg az EU-s kormányzati intézmény más retorziókra is készülne.

Összesen 21, közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működő egyetemnek járó Erasmus+ és a Horizont Európa programok friss támogatásait vonja meg az unió az EU Tanácsának decemberi határozatának értelmében. Eszerint az intézmények több tízmillió eurótól esnének el, és az sem egyértelmű, hogy lesz-e lehetőségük a magyar diákoknak külföldön tölteni egy-egy félévet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük