Mészáros Lőrinc programozócéggel gyarapodott, nem akárkiével!

közélet

Megállíthatatlan a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc céghálójának bővülése, aki immár a NER más prominens alakjaival is egyre több üzleti érdekeltséget jegyez. A minap számoltunk be Mészáros Lőrinc-Vida József-Somlai Bálint és egy magántőkealapon keresztül (legkisebb részesedéssel rendelkezve) Száraz István közös üzletéről, most egy újabbra bukkantunk. Ebben ráadásul már sokkal szorosabb az üzleti kapcsolat a felcsúti milliárdos és Száraz István, Matolcsy György fiának, Ádámnak a barátjával – akinek neve akkor robbant be a köztudatba, amikor Száraz az Origo hírportál tulajdonosává avanzsált. – írja az Mfor.

Mészáros Lőrinc ráadásul ezzel minden bizonnyal megint egy újabb területen vetette meg a lábát, hiszen – a tévedés jogát fenntartva, de – ilyen profilú céggel még nem rendelkezett.

A cégkivonatban vettük észre, hogy 2023. május 9-étől a 2016 januárjában alapított Core Solutions Kft. is Mészáros cégbirodalmának része lett. Az már a cégbíróságra benyújtott dokumentumokból derült ki, hogy Mészáros érdekeltsége, a Talentis Group Zrt. 66,67 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg a cégből. Az addigi egyetlen tulajdonos, a Száraz István tulajdonában lévő Frank Digital Kft.-é maradt 33,33 százalékos részesedés.

Mészáros megjelenésével azonban a cég székhelye is módosult: a Váci útról az V. kerületi Váci utcába költöztették a céget.

A társaság egyébként számítógépes programozással foglalkozik főtevékenységként, más tevékenységi kört be sem jegyeztek. Az elmúlt két évben pedig már nagyon nem ment jól a Kft.-nek, hiszen egyetlen forint árbevételt sem tudott elérni, pedig előtte szépen hasított. Így egyáltalán nem ördögtől való feltételezés, azzal, hogy a többségi tulajdonrészt Mészáros Lőrincnek értékesítették, a cég felpörgetése lehet a szándék. 2017-ben – az alapítást követő első teljes üzleti évben – már 361,4 milliós árbevételt realizáltak, amiből közel 51 milliós tiszta profit maradt. Ezt követte egy 303 milliós árbevételű év 61 milliós nyereséggel, 2019-ben pedig 179 millió folyt be a cég kasszájába, a végére ebből pedig már csak 17,2 millió forint haszon maradt. 2020-ban és 2021-ben 4 milliós, illetve 445 ezres veszteséget kellett elkönyvelni.

A Core Solutions Kft.-nek mindig egyedül a Frank Digital volt a tulajdonosa: alapítója volt az MKB Bank is, mely egészen 2020 februárjáig a tulajdonosok között szerepelt.

A cégről még azt is tudni lehet a hvg360 szerint, hogy a Core is egyike volt annak a tucatnyi társaságnak, amely 2018 végén néhány nappal az előtt tudta kimenekíteni betéteit a Matolcsyékkal rokonságban lévő Szemerey Tamás bankjából, az NHB Bankból, hogy a Matolcsy György által irányított jegybank a fizetési nehézségek miatt korlátozó intézkedéseket rendelt el az NHB-nál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük