K. Endre hamis vallomást akart kicsikarni egy bicskei áldozattól

közélet

Az RTL beszámolója szerint, a napokban egy találkozóra került sor Budapest egyik parkjában, ahol a bicskei gyermekotthon egykori lakója és az intézmény egykori igazgatóhelyettese, K. Endre újra találkozott. K. Endre, akit kényszerítés miatt elítéltek, de a pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelmet kapott, ami óriási felháborodást váltott ki az országban.

A találkozók során K. Endre pénzzel és cigarettával próbálta megvásárolni az áldozat hallgatását, akit állítása szerint drogok hatása alatt arra kényszerített, hogy videóra mondjon olyan mondatokat, amelyek az ő ártatlanságát hirdetik. Az áldozat azonban kijelentette, nem kíván részt venni ebben a manipulációban, és kérte a felvételek törlését.

A találkozót követően az áldozat a Házon kívül stábja által készített rejtett kamerás felvételen elmesélte, hogyan került ötéves korában a gyermekotthonba, és hogyan vált az intézmény igazgatójának, V. Jánosnak a szexuális zaklatásának áldozatává. Az áldozat beszámolója szerint az igazgató rendszeresen molesztálta őt, aki minderről senkinek sem mert beszélni, és még a futballkarrierje is a traumák miatt feneklett meg.

Az események súlyos kérdéseket vetnek fel az intézményi visszaélésekről és a hatalmi pozícióban lévő személyek felelősségéről. A kegyelemmel kapcsolatos botrány rávilágít arra is, hogy a politikai döntések milyen mértékben befolyásolhatják az igazságszolgáltatást és az áldozatok jogainak védelmét.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gyermekotthon további intézkedéseket is tett az áldozat elhallgattatására, beleértve a gyámjának leváltását is, aki feljelentést tett az ügyben. Az igazgató, V. János és az igazgatóhelyettes, K. Endre elítélése mellett az ügy további személyek felelősségére is rámutat, köztük Balog Zoltán akkori emberierőforrás-miniszterre, aki állítása szerint nem tudott az igazgató által gyakorolt befolyásról.

Az ügy körüli botrány és a közösségi felháborodás remélhetőleg elősegíti a gyermekotthonokban és más intézményekben fennálló visszaélések elleni hatékonyabb fellépést, és biztosítja az áldozatok számára a szükséges védelmet és támogatást.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük