Egy 11 éves gyerek cége tervez lakóparkot építeni a Balatonnál

közélet

Balatonszabadi képviselőtestülete május 25-i ülésén tárgyalta két, a községben tervezett lakópark ügyét – írja a Magyar Narancs. Az egyik tervezett beruházás egy közel 8 hektár nagyságú belterületi ingatlanon valósulna meg, amire telekmegosztás után 60 telket és arra lakóépületeket terveznek megépíteni. A kérelmet két magánszemély nyújtotta be. Egyikük, Varga Tamás György neve a siófoki Petőfi sétány nagyvállalkozói közül ismert, másikuk, Vincze Péter Imre 2015-ben helyben polgármesterjelölt volt az időközi választáson, de alulmaradt. Az önkormányzat a május 17-én beterjesztett kérelmet nemcsak hogy nyolc napon belül, már május 25-én tárgyalta, hanem magában az előterjesztésben megadták a megoldást is, hogyan lehet véderdőből lakóparkot csinálni.

Az előterjesztés szerint „a másik tervezett beruházás Gamászapusztát érinti. Ott 35-36 db lakóépület megépítését tervezi a beruházó. A kérelmező a Monroyal Invest Kft., amelynek  ügyvezetője T. László. Az önkormányzatnak írt, szintén 2023. május 17-én kelt kérelmet bizonyos Holl Antal írta alá. Holl Antal nem ügyvezető, hanem a cégtulajdonos H. A. Antal kiskorú törvényes képviselője. Merthogy a cég tulajdonosa az egyik siófoki általános iskolában tanuló H. A. Antal, aki a cégnyilvántartás nyilvános adatai szerint 2012-ben született. Kilencéves korában, 2021 júliusában lett egyedüli tulajdonosa a cégnek, amely ellen 2016 óta NAV-végrehajtás van érvényben, és a végrehajtást azóta sem törölték.

A most 11 éves tulajdonos tulajdonjogát a cégbíróság bejegyezte. A Magyar Narancsnak egy jogász ezzel kapcsolatban elmondta: furcsa, hogyan hagyhatta ezt jóvá az illetékes gyámhatóság, illetve miért lenne érdeke egy gyereknek adóssággal terhelt cégben tulajdont szerezni. A gyermek másik törvényes képviselője az említett Holl Antalon kívül Cs. Eszter, akinek neve a NAV-nál a 180 napon túl 10 millió forintnál nagyobb adóhátralékkal rendelkező személyek listáján szerepel a legfrissebb, március 31. állapot szerint.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük