DK: A kormány átverte a nyugdíjasokat

közélet politika

Árnyékkormány: Orbán átverte a nyugdíjasokat, ezért visszamenőlegesen ki kell fizetni az orbáni infláció által felfalt nyugdíjemelést

Jövő januárban kiderül, hogy Orbán Viktor pontosan mennyi pénzzel verte át a nyugdíjasokat, ugyanis csak akkor hozza nyilvánosságra a KSH az orbáni infláció valós mértékét a 2022-es évre nézve – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció politikusa. Ekkor szembesülnek a magyar nyugdíjasok milliói, hogy a megígért 15 százalékos januári nyugdíjemelés valójában eltörpül a történelmi, 44%-os élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés mellett – tette hozzá.

Kiemelte, az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció valós számainak ismeretében, a 2022-es drágulás figyelembevételével szükség van a januári nyugdíjemelésen felül egy visszamenőleges nyugdíjemelésre, amelyet egy összegben, jövő márciusban kellene kifizetni. Továbbá szükséges egy egyszeri 100 ezer forintos támogatás kifizetése a havi 142 ezer forintnál kisebb nyugdíjak esetében, az ennél magasabb nyugdíjaknál pedig sávosan csökkenő támogatás kifizetésére van szükség. Az Árnyékkormány ezeket a javaslatokat a legnagyobb magyar nyugdíjas-érdekképviselettel, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsával együtt dolgozta ki – írta közleményében a párt.

Orbán Viktor teljesen elszakadt a hétköznapi valóságtól, fogalma sincs, milyen élelmiszerárakkal szembesülnek a boltokban az idősek. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy egy tisztességgel ledolgozott élet után a magyar nyugdíjasok megélhetése biztosítva legyen.

– olvasható a közleményben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük