A kormány manipulálja a járvány statisztikáit?

koronavírus közélet

Míg márciusban az emberek 76 százaléka vette biztosra, hogy intenzív járvánnyal kell majd szembenéznie Magyarországnak, májusban már csak a negyedük gondolta ezt – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megrendelésére készített.

A felmérés eredményei szerint a polgároknak csak 58 százaléka tippeli azt, hogy Magyarországot eléri a járvány második hulláma és mindössze 25 százalékuk számol azzal, hogy vélhetően megfertőződik.

Az is kiderült, hogy mára az emberek érdemi többsége sokkal nagyobb kárnak tartja a gazdasági recessziót, mint azt, ha sok ember súlyosan megbetegszik, esetleg meghal.

A veszély ideiglenese múltával már az emberek 49 százaléka úgy gondolja, hogy a kabinet nincs a helyzet magaslatán a koronavírus-veszély kezelésében, ez az arány márciusban csak 41 százalék volt. Mintegy 60 százalék úgy gondolja, hogy a kabinet a járványra hivatkozva bevezetett rendkívüli jogrendet arra használta, hogy amit nem sikerült eddig különböző ügyekben véghez vinnie, azt most megtegye. Az emberek majdnem 60 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány a politikai érdekeinek megfelelően befolyásolja/alakítja a járvánnyal kapcsolatos statisztikákat.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük