24.hu: Völner fiának sportautóját is lefoglalták a hatóságok

közélet

Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától. A 24.hu által megismert vádirat szerint az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt fideszes államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra.

Egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglalt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Völner Pál korrupcióval vádolt volt fideszes igazságügyi miniszter 26 éves fiától – derült ki a 24.hu által megismert vádiratból. Korábban már bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vettek a Völner családnál, ám eddig nem volt ismert a vagyontárgyak jegyzéke.

Völner Pál korábban a 24.hu-nak azt mondta: történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg ítélet nélkül. Beszélt arról is, hogy családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik. Elmondta azt is, családja vagyonzárral sújtott tagjai jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, melyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba. 

Ennek ellenére a lap szerint nem kizárt, hogy a politikus családtagjait sújtó vagyonzár nem csupán ideiglenes intézkedés lesz. Az ügyészség ugyanis indítványozta, hogy a bíróság minden lefoglalt vagyonelem tekintetében rendeljen el vagyonelkobzást.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük