Legkésőbb jövő héten döntenie kell a kormánynak a befagyasztott árakról

gazdaság pénz

Most azt tudjuk mondani, hogy ezek az árstopok beváltak...” – erről még a csütörtöki Kormányinfon beszélt a kancelláriaminiszter. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt is elmondta: külön-külön határoznak a különböző árstopokról. Legkésőbb jövő héten kell dönteniük a befagyasztott élelmiszerárakról. Boltonként az árak eltérhetnek. Azok mégsem lehetnek magasabbak, mint amennyiért október 15-én adták a termékeket. Az étolaj ekkor 713 forintba, a sertéscomb 1420 forintba, a csirkemellfilé 1600 forintba, a farhát pedig 293 forintba került átlagosan. Azóta elszabadultak a piaci árak.

Feltételezem, hogy a kormány 1-2 napon belül dönt arról, hogy az árbefagyasztást meghosszabbítja…” – vélekedett híradónknak Raskó György. Az agrárközgazdász szerint enélkül akár 30-40 százalékkal is megugorhatnának az árak az . Így az étolaj 1200, a sertéscomb 2000, a csirkemellfilé 3000, a farhát 1000, a tartós tej pedig a 400 forintot is elérhetné. Raskó György úgy véli: változhat az árbefagyasztás.

Azt gondolom, hogy nem törlik el. Lesz új ármegállapítás. Egy új, magasabb szinten történő árbefagyasztás ezekre a termékekre, és aztán valószínűleg ez egy további három hónapra érvényben marad majd” – magyarázta.

Közben az ATV Híradó birtokába került egy kisbolt és a beszállítója közötti üzenetváltás. Ebben a beszállító tájékoztatja az üzlet tulajdonosát, hogy fogytán az olaj és a cukor. Ha lekötésük elfogy, akkor az olajhoz már csak bruttó 1200, a cukorhoz pedig bruttó 440 forintért juthatnak hozzá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük